Biografie Kees Aalbers

                    Kees Aalbers                                   
Geboren in 1952 te Amsterdam.
Hij heeft gestudeerd aan de Rietveld academie, gebonden-, vrije kunsten en fotografie.
In het atelier van Ton Albers te Duivendrecht, heeft hij écht leren schilderen. Vooral in aquarel en olieverf.In militairendienst, Seedorf, West-Duitsland, had hij een kazerneatelier waar hij de oorkondes en diploma’s van zijn superieuren tekenden en illustreerde en daar ook ruim de tijd voor kreeg.
In die tijd heeft hij veel olieverf schilderijen geschilderd ‘Thuis komen’ en ‘Pad op de rots’, diverse landschappen en een groot aantal stillevens. Na zijn diensttijd heeft hij bij het Nederlands Dagblad gewerkt als typograaf.
In die tijd zijn een aantal schilderingen gemaakt van midden Limburg. Daarna is hij vormgever geworden bij Misset en heeft van Fred Hazelhoff (natuurfotograaf) geleerd om in de natuur te werken en te kijken naar al die mooie vormen. Vervolgens als artdirector bij verschillende reclame bureaus.
In 2000 heeft hij de penselen weer definitief ter hand genomen en is met nieuwe verfsoorten en technieken gaan schilderen.

In 2002 heeft hij gekozen om full time van de kunst te willen gaan leven.
Kees Aalbers heeft in zijn atelier in Kautenbach (midden Luxemburg) veel schilderijen gemaakt, geïnspireerd door de rust en de omgeving van de Luxemburgse Ardennen. De prachtige dorpjes, veelal gelegen tussen steile bergen met weidse bossen, de hoogvlaktes met veeteelt zijn voor Kees Aalbers een inspirerende omgeving.  Veel van z’n Bijbelse schilderijen zijn hier gemaakt.
Sinds augustus 2006 heeft hij ook een atelier in Nederland. Atelier Zwanebloem in Swifterbant.
Hij geeft schilderles aan kleine groepjes. Persoonlijke benadering en simulering is belangrijk.

Download hier de volledige biografie van Kees Aalbers.
Alle beelden zijn op aanvraag in hoge resolutie beschikbaar. (0653-660499)

Meer informatie: cm.aalbers@wxs.nl

Terug  Home